مطالعات آب

آب‌شناسی یا هیدرولوژی علمی است که در مورد پیدایش، چرخش و توزیع آب در طبیعت، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب، واکنش‌های آب در محیط و ارتباط آن با موجودات زنده بحث می‌کند. این علم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که آب یک منبع حیاتی و استراتژیک است که بر تمام جنبه‌های توسعه پایدار، اقتصاد، سلامت، امنیت و فرهنگ تأثیر دارد.
آب‌شناسی به ما کمک می‌کند تا بتوانیم منابع آب را به صورت بهینه و مسئولانه مدیریت کنیم، راه‌حل‌های علمی برای حل مشکلات ناشی از کمبود، آلودگی، سیل، خشکسالی و تغییر اقلیم ارائه دهیم، پدافندهای طبیعی را حفظ و تقویت کنیم، سلامت اکوسیستم‌های آبزی را تأمین کنیم و به حفاظت از تنوع زیستی و منافع عمومی کمک کنیم.
آب‌شناسان با استفاده از روش‌های تجربی، نظری و عددی داده‌های مختلف را جمع‌آوری، تحلیل و مدل‌سازی می‌کنند تا پدیده‌های هیدرولوژیک را شناسایی، پاسخگو و پروژه کنند. آب‌شناسان همچنین با سایر رشته‌های علوم زمین، علوم اجتماعی، علوم پزشکی، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات همکاری دارند تا به سؤالات پژوهشی پاسخ دهند.
آب‌شناسی يكی از شاخص های كيفی محيط زيست است كه نشان دهنده سطح سالميت يك منطقه است. كيفيت آب تحت تأثير فعاليت های بشری و عوامل طبيعی قرار دارد. برخی از عوامل كيفي آب عبارتند از: دما، pH، رسانايی الكتريكی، اكسيژن محلول، جامدات محلول، جامدات معلق، نيتروژن، فسفر، فلزات سنگين، باكتری‌ها و سموم. كاهش كيفيت آب منجر به كاهش كارآيی منابع آب برای نيازهای شرب، صنعت، كشاورزی و حفاظت از حيات وحش می شود. بدين ترتيب، نظارت بر كيفيت آب و اجرای استانداردها و قوانين محافظت از منابع آب لازم است.

ممبران

مطالعات آبشناسی معدن چادرملو، دشت سپیدان و آنومالی D19  به جهت حضور متخصصین نخبه و با تجربه در حوزه آبشناسی معدنی، در اختیار شرکت بین‌المللی معدنی و صنعتی سی‌پی‌جی پارس می‌باشد.
با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران که در قسمت خشک کره زمین واقع شده، درحال حاضر یکی از مناطقی است که دچار بحران کم آبی شده است. پیش‌بینی می‌شود که کل سرانه آب تجدیدپذیر سالانه کشور در سال 2023 به حدود 850 متر مکعب برسد، که این مقدار در سطح جهانی برابر با 1000 متر مکعب است. لذا احیای آبهای شور و بازیافت پساب یکی از راهکارهایی است که برای تامین آب شیرین مد نظر می‌باشد. شرکت بین المللی معدنی و صنعتی سی‌پی‌جی پارس طرح اجرای خط تولید ممبران‌های مورد استفاده در آب شیرین کن هایی که با روش اسمز معکوس کار می‌کنند را در دست اجرا دارد. این خط تولید با ظرفیت تولید سالانه 50000 ممبران، توانایی تامین ممبران مورد نیاز در داخل کشور را داشته و علاوه بر آن امکان صادرات به کشورهای منطقه را نیز فراهم می کند. خط تولید ممبران سی پی جی پارس در سال 1403 به بهره‌برداری خواهد رسید.